Ben je ook wel eens in de war over hoeveel wijn je moet schenken in een “normaal” glas wijn? Je bent niet de enige! Er is veel verwarring over wat nu precies een normale hoeveelheid wijn is en hoeveel er in een glas past. In deze blog ga ik je alles vertellen over hoeveel wijn je in een “normaal” glas wijn moet schenken en waarom dat zo is.

rood wijnglasWat is een “normaal” glas wijn?

Een “normaal” glas wijn is een glas met een inhoud van ongeveer 150 milliliter. Dit is het standaardformaat glas dat wordt gebruikt in restaurants en bars. Het is belangrijk om te weten dat dit slechts een richtlijn is. Het kan namelijk per land en regio verschillen wat de normale hoeveelheid is.

Waarom is het belangrijk om de juiste hoeveelheid wijn te schenken?

Het schenken van de juiste hoeveelheid wijn is niet alleen belangrijk om de smaak van de wijn te optimaliseren, maar ook om ervoor te zorgen dat je niet te veel drinkt. Het drinken van te veel alcohol kan immers leiden tot gezondheidsproblemen. Daarom is het van belang om de juiste hoeveelheid wijn te schenken en te drinken.

Hoeveel wijn moet je schenken in een “normaal” glas wijn?

Het is gebruikelijk om ongeveer 125 milliliter wijn in een “normaal” glas wijn te schenken. Dit is iets minder dan het totale volume van het glas, omdat er nog ruimte over moet blijven om de wijn te kunnen walsen. Door de wijn te walsen komt er zuurstof bij de wijn, wat de smaak ten goede komt. Dit is belangrijker bij rode wijn, maar is ook bij witte wijn een goede gewoonte. Bij stevige rode wijnen is het zelfs cruciaal, een beetje als decanteren.

Waarom wordt er minder wijn geschonken dan het glas kan bevatten?

Zoals ik al eerder noemde, wordt er minder wijn geschonken dan het glas kan bevatten omdat er ruimte over moet blijven om de wijn te kunnen walsen. Daarnaast is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat er nog ruimte overblijft om de aroma’s van de wijn vrij te laten komen. Als het glas helemaal vol zou zitten, zouden deze aroma’s niet goed tot hun recht komen.

Conclusie

Ik hoop dat ik je met deze blog meer duidelijkheid heb gegeven over hoeveel wijn je in een “normaal” glas wijn moet schenken. Onthoud dat het belangrijk is om de juiste hoeveelheid te schenken om de smaak van de wijn te optimaliseren en om te voorkomen dat je te veel drinkt. Schenk dus ongeveer 125 milliliter in een glas van 150 milliliter, en geniet van je heerlijke glas wijn!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *