Als je van pasta houdt, dan weet je vast hoe lekker het is om het te combineren met een goed glas wijn. Er zijn talloze opties als het gaat om het kiezen van de perfecte wijn bij je pasta, maar welke zijn nu echt populair? In dit artikel gaan we in op enkele van de meest geliefde combinaties van wijn en pasta.

wijn bij pastaRode wijn bij pasta

Rode wijn is vaak een uitstekende keuze om te combineren met pasta, vooral met gerechten die rijk zijn aan smaak. Denk hierbij aan een pasta bolognese of een spaghetti carbonara. Een populaire keuze is de Chianti, een droge rode wijn uit de Toscane regio in Italië. Deze wijn heeft een fruitige smaak en gaat goed samen met tomatensaus.

Een andere rode wijn die populair is bij pasta, is de Barbera d’Alba uit de regio Piemonte in Italië. Deze wijn heeft een aangename zuurheid en past goed bij pastagerechten met vlees.

Onze favoriete pairing

Witte wijn bij pasta

Hoewel rode wijn vaak de voorkeur heeft, kan witte wijn ook uitstekend samengaan met pasta. Een populaire keuze is de Pinot Grigio, een lichte en fruitige wijn uit de Veneto regio in Italië. Deze wijn gaat goed samen met lichte pastagerechten, zoals pasta met roomsaus.

Een andere witte wijn die vaak wordt gekozen bij pasta, is de Vermentino uit Sardinië. Deze wijn heeft een droge, frisse smaak en gaat goed samen met pastagerechten met vis.

Onze favoriete pairing

Rosé bij pasta

Rosé wordt vaak over het hoofd gezien als het gaat om het combineren met pasta, maar het kan verrassend goed samengaan met sommige pastagerechten. Een populaire keuze is de Côtes de Provence, een droge rosé uit de Provence regio in Frankrijk. Deze wijn gaat goed samen met pastagerechten met groenten, zoals een pasta met courgette en tomaat.

Onze favoriete pairing

Conclusie

Er zijn ontzettend veel opties als het gaat om het combineren van wijn en pasta. Het is belangrijk om te onthouden dat de keuze van wijn afhankelijk is van de smaak van de pasta en de saus. Rode wijn gaat vaak goed samen met rijke, hartige pastagerechten, terwijl witte wijn beter past bij lichtere gerechten met vis of roomsaus. Rosé kan een verrassend goede keuze zijn bij pastagerechten met groenten. Probeer verschillende wijnen uit en ontdek wat het beste bij jouw favoriete pastagerechten past!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *