Als je een echte wijnliefhebber bent of gewoon voor een feestje wijn wilt kopen, dan is het een goed idee om eens online op zoek te gaan naar een webshop. Er zijn verschillende webshops te vinden waar wijn verkocht wordt en hierbij is het belangrijk dat de webwinkel betrouwbaar is. Bij webwinkels als Wijny.nl, Wijnvoordeel.nl of Wereldwijnonline.be ben je 100% zeker dat deze betrouwbare webwinkels zijn.

De laatste jaren kopen steeds meer mensen wijn gewoon online. Dit is gewoon makkelijker. Aangezien het vervolgens bij je thuis geleverd wordt, hoef je ook niet zelf met de dozen te sjouwen. Je kunt gewoon op je gemak in de webshop alles bestellen en hoeft er verder weinig voor te doen dan simpelweg thuis zijn als de wijn geleverd wordt.

Online wijn bestellen

Zaken om over na te denken

Op het moment dat je online wijn wilt kopen, zijn er een paar zaken waar je even over na moet denken. Het is namelijk zo dat heel veel wijnen bij verschillende aanbieders te vinden zijn. Voor je overgaat tot de aankoop van je favoriete wijn, is het daarom verstandig eerst te vergelijken. In een mum van tijd heb je de concurrentie bekeken en kun je zien waar je het voordeligst in kunt kopen.

Denk hierbij ook na over de levertijden en de kosten die er voor bezorgen gerekend worden. Ook is er bij sommige wijn webshops een minimale afname waardoor je enkel kunt bestellen als je in grote getallen wijn bestelt. Mochten je vriendinnen ook wijn willen bestellen, kun je in zo’n geval het beste samen wijn bestellen.

Ga niet voor kortingsacties die dit niet zijn

Let bij het kopen van wijn online ook op dat je niet in kortingsacties trapt die dat eigenlijk niet zijn. Als wijn voor een derde van de prijs aangeboden wordt, is het een goed idee om online de wijn op te zoeken. Het kan zijn dat deze ergens anders voor dezelfde of een lagere prijs te koop is. Kijk daarom eerst goed online voor je overgaat tot kopen. Wil je slim online wijn kopen? Ga dan eens voor een proefpakket. Zo kun je verschillende wijnen testen en dit is vooral handig als je niet weet welke wijn je moet bestellen. Zo hoef je niet direct een hele doos van dezelfde wijn af te nemen, maar kun je er meerdere combineren.

Smaken kunnen enorm verschillen

online wijn kopenIeders smaak als het op wijn aankomt, is anders. Zo kun jij wel een wijn helemaal fantastisch vinden, maar vinden je vrienden of vriendinnen er helemaal niets aan. Om erachter te komen of een wijn aansluit bij jouw smakenpallet, zou je de wijnreviews en proefnotities online kunnen doorlezen. Deze kunnen je een indruk van de wijn geven en deze zijn meestal geschreven door mensen die in hetzelfde schuitje hebben gezeten als jij.

Als je je inleest over de verschillende soorten wijnen is het ook makkelijker om online wijn te bestellen. Er zijn ook veel blogs te vinden die beschrijvingen geven van verschillende wijnen en hier kun je ook veel aan hebben als je met je handen in het haar zit.

Het gouden segment en nieuwsbrieven

Als het op prijzen voor goede wijnen aankomt, dan behoren wijnen tussen de 7 en 10 euro tot het gouden segment. Dit zijn goede wijnen met kwaliteit, maar bent hier geen godsvermogen aan kwijt. Wil je online korting scoren en altijd op de hoogte blijven van deze acties? Meld je dan bij verschillende online webwinkels aan voor de nieuwsbrief of mailinglijsten. Zo krijg je het laatste nieuws en de actuele kortingsacties direct in je inbox. Op deze manier hoef je niet constant zelf alle online wijnwinkels in de gaten te houden om kortingen te scoren.