Ben jij op zoek naar een wijn die zich kenmerkt door een krachtige, kruidige smaak? Dan is een Malbec hiervoor bij uitstek geschikt. Deze rode wijn kenmerkt zich door haar krachtige smaak en wordt gemaakt van een krachtig zwart fruit. Niet voor niets is de Malbec Wijn zo ontzettend populair. Wil jij weten wat deze wijn nu zo bijzonder en bovenal populair maakt? Dan lees je er in dit artikel alles over.

malbec druifDe Malbec druif

De kenmerkende druif waarvan de krachtige Malbec wijn wordt gemaakt is te herkennen aan zijn intens donkere kleur en kleine vorm. Deze twee kenmerken zijn overigens ook voor een groot deel toe te bedelen aan het klimaat waarin deze Malbec druif groeit. Kijkend naar de Malbec druif welke in Frankrijk groeit, is doorgaans een stuk krachtiger qua smaak, waar de Malbec druif uit Zuid-Amerika juist een stuk rijper en ook soepeler is. De meeste Malbecdruiven staan in de Mendoza vallei.

De druif is van oorsprong een relatief gevoelige druif, dat houdt in dat hij het beste gedijt op een droom en warm klimaat. De rijpingstijd van deze druif is in tegenstelling tot veel andere druivensoorten vele malen langer. Deze Malbec druif groeit inmiddels is maar liefst 7 landen en het lijkt er niet op alsof deze druif al klaar is. Steeds vaker zien we dat de Malbec zijn gebied verder uitbreid. Waar de volgende druif zal gaan groeien is dus een verrassing.

De smaak van de Malbec Wijn

De voornaamste reden waarom deze rode wijn zo ontzettend populair is, is mede te danken door het bijzondere en kenmerkende smaakprofiel. Deze kleur van deze wijn is donkerpaars. Ondanks het feit dat de Malbec druif wordt gebruikt voor dezelfde soorten rode wijn, verschilt de smaak per klimaat. De Malbec Druiven afkomstig uit Frankrijk zijn vaak een stuk kruidiger van smaak, terwijl de druiven uit Zuid-Amerika juist vele malen zachter zijn.

Van waar de populariteit?

Niet voor niets is de Malbec wijn afkomstig uit Argentinië. Het smaakpatroon past perfect bij met name Zuid-Amerikaanse gerechten zoals een heerlijke pittige steak. Dit komt doordat de Malbec wijn een in verhouding relatief hoog tanninegehalte bevat, waardoor de malbec zich perfect leent om te worden gedronken in combinatie met rood vlees. De combinatie van deze wijn en het rode vlees zorgen voor een ware smaakexplosie in je mond. Niet voor niets is de Malbec wijn de absolute nummer één als het gaat om een rode wijn die geschikt is voor het drinken bij een goed stuk (rood) vlees.

Tot slot

Dat de Malbec wijn immens populair is, dat moge duidelijk zijn. Mede door het kenmerkende smaakprofiel is deze rode wijn bij uitstek geschikt om te drinken bij tal van verschillende gerechten. Wel is het goed te weten dat deze Malbec wijn het allerbeste tot haar recht komt wanneer deze wordt gecombineerd met een heerlijke bij voorkeur rode steak. Dus wil jij optimaal kunnen genieten van een heerlijk stuk rood vlees en ben je een echte rode wijn drinker? Dan is deze Malbec wijn een absolute aanrader.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *