wijntoerisme

Op zoek naar de 5 bestemmingen voor wijntoerisme? Hier vind je alles over wijntoerisme: de 5 beste bestemmingen

Wijnen – je bent dol op wijn en je wil op vakantie waar je dat heerlijke druiven-drankje kunt nuttigen? Wij hebben de 5 beste bestemmingen uitgezocht. Er is niets leuker dan wijnen: hier vind je wijntoerisme in 5 verschillende landen.

St. Martinus, Limburg: de bestemming dichtbij huis

In Vijlen, bij het drielandenpunt in Limburg, ligt de prachtige wijngaard St. Martinus. Deze wijngaard bestaat al sinds 1988. Bij deze wijngaard kun je een rondleiding, inclusief proeverij boeken van dinsdag tot en met zaterdagmiddag. Tijdens de open dagen, het laatste weekend van september, kun je de heerlijkste wijnen komen proeven op het terras of in het proeflokaal. Hier is geen aanmelding voor nodig, de deelname is gratis. Lijkt het je leuk om eens druiven te plukken? Dan kun je ook op een zaterdag of zondag in oktober langskomen. Schrijf je vooraf in, want het is erg populair. Wijngaard St. Martinus heeft ook een winkel, waar je terecht kunt voor al die heerlijke wijnen die ze met passie maken.

Domaine Preignes le Vieux

In het wijnland Frankrijk vind je bij een kasteel uit de 13e eeuw, de prachtige wijngaard Domaine Preignes le Vieux van de familie Vic. Je kunt een rondleiding krijgen bij dit prachtige wijnhuis, waarbij je alles leert over over het bijzondere kasteel en de wijn uit de wijngaarden. In de wijnkelder kun je genieten van de wijnaroma’s tijdens een informeel proeverijtje. Wil je nog veel meer weten over wijnen? Neem dan deel aan een workshop. Dan worden je alle geheimen van de wijnwereld verteld door experts. Of je nu een groentje of een wijnkenner bent: je leert er altijd van. Domaine Preignes le Vieux lig bij het stadje Vias, net voorbij Montpellier. De ontvangst is geweldig bij deze wijngaard: dit is een van de 5 beste bestemmingen voor wijntoerisme.

De Moezel

wijntoerisme de moezelVierhonderd jaar ervaring in de wijnbouw: dat vind je bij Boos von Waldeckhof in Zell-Kaimt/Mosel. De familie Stein zorgt al 12 generaties lang voor jou en je verrukkelijke wijntjes. De omgeving alleen is al een bezoekje waard: het uitzicht op de rivier de Moezel is fantastisch. In de historische kelder van het mooie gebouw, of bij goed weer op het terras, kun je uitgebreid wijn proeven. Of je nu alleen komt, met twee of een kleine groep: je bent hier altijd welkom. En als je jouw vakantie door wil brengen in deze prachtige omgeving, zijn er genoeg appartementen, hotels en pensions tot je beschikking.

Wijntoerisme in Italië

Castello Monterinaldi In Chianti, Siena Italië is een topbestemming als het gaat om wijntoerisme. In het historische deel van het klassieke Chianti, bij een oud Etruskisch spoor, vind je deze prachtige wijngaarden van de familie Monterinaldi.

Toscane is al een geweldige provincie om te bekijken: Florence, Pisa, Piombino, Arezzo en Siena zijn prachtige steden. De wijngaarden zijn werkelijk een lust voor het oog op het glooiende landschap. Boek een proeverij met een gids. Je krijgt 4 verschillende wijnen en een olijfolie om te proeven. Je bent dan 30 tot 45 minuten bezig. Je kunt ook een uitgebreide proeverij nemen: 4 soorten wijnen, olijfolie met een selectie vleeswaren en kaas. Voor een wijnproeverij met huisgemaakte lunch krijg je ook weer 4 verschillende wijnen en een dessert wijn. Die drink je naast je voorgerechtjes, een pasta-voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert.

Theotoky Estate, Corfu

Corfu is een prachtig, warm eiland waar je een fantastische vakantie kunt houden. En daar vind je ook de verrukkelijkste wijnen. Bij het Theotoky Estate bijvoorbeeld. Deze wijngaard ligt in de Ropa vallei, vlakbij het dorp Giannades. De hoofdstad Corfu ligt 17 kilometer verderop. Dit landgoed is behoorlijk groot. Dit is het vruchtbaarste gebied van Corfu. De winkel van Theotoky Estate is open van april tot en met oktober, maandag tot zaterdag van 10.00 tot 1800 uur. Je kunt hier genieten van twee verschillende wijnproeverijen met rondleiding.

Kies uit de 20 minuten tour met twee heerlijke wijntjes en olijfolie. Je kunt ook de 20 minuten rondleiding nemen met wijn én hapjes. Deze wijnen zijn overigens biologisch en heeft het predicaat ‘biologische wijn van het jaar’ gewonnen bij de BIWC in 2020. Dus, als je nu de beste bestemming voor wijntoerisme zoekt, ben je bij het Theotoky Estate op Curfu aan het goede adres.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *